Laporta: 'Contract Dembélé is financiële erfenis, maar we zijn aan het werk'

Laporta: 'Contract Dembélé is financiële erfenis, maar we zijn aan het werk'

Gepubliceerd: vrijdag 3 december 2021 om 09:26vr 03-12-2021 om 09:26

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta erkent dat de contractbesprekingen met Ousmane Dembélé minder voortvarend verlopen dan hij gehoopt had. Zoals het er nu naar uitziet, dreigt de ooit voor 135 miljoen euro gehaalde Fransman tussentijds óf transfervrij te vertrekken.

Barcelona is al geruime tijd bezig met het aflopende contract van Dembélé. Directeur Ferran Reverter sprak onlangs zijn vertrouwen uit, maar Laporta beaamt dat het een kwestie van de lange adem is voor de Catalanen. "Het is een proces dat langzamer verloopt dan wenselijk", wordt Laporta geciteerd door Marca. "Verder kan ik er niets specifieks over kwijt, omdat we er nog steeds aan werken."

Dembélé kwam in 2017 voor veel geld naar Barcelona en haalde sindsdien vooral het nieuws vanwege blessures en zijn gedrag buiten het veld. Desondanks wil Barcelona graag door met de Fransman. "Hij is een belangrijke speler voor ons en hij kan ons veel meer geven dan hij tot nu toe gedaan heeft. Als we hem over de streep trekken, kan hij een bepalende speler worden, daar zullen we aan blijven werken. Zijn huidige contract is een financiële erfenis uit het verleden, maar het is wat het is en we hopen dat hij blijft."

Dembélé is dit seizoen op de weg terug na een zware knieblessure. Inmiddels heeft hij 73 minuten in drie Primera División-wedstrijden meegepakt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws