Mazzu en Union vrezen kunstgras van STVV: “We zullen ons moeten aanpassen”

Mazzu en Union vrezen kunstgras van STVV: “We zullen ons moeten aanpassen”

03-12-2021 14:44
1

Union SG is nog steeds de verrassende en fiere leider van de Jupiler Pro League. Felice Mazzu en consorten moeten vanavond naar Limburg en spelen op het kunstgrasveld van STVV.

Mazzu vreest een beetje voor het veld. “Uiteraard zijn we het niet gewoon om op kunstgras te spelen. We zullen ons moeten aanpassen. We hebben ons zo goed mogelijk proberen voor te bereiden door twee trainingen op kunstgras te laten doorgaan en dat is iets wat de jongens zeker nodig hadden. De bal zal vanavond sneller rollen, controles zullen moeilijker zijn en ook de technische aanpak is anders.”

STVV heeft dit seizoen in eigen huis echter een 8 op 24. Toch onderschat Mazzu de thuisploeg niet. “Maar STVV is een ploeg met enorm veel kwaliteiten”, citeert Het Nieuwsblad de oefenmeester van Union. “We zullen moeten strijden. Er lopen heel wat Japanners rond, en die brengen veel voetbal en creativiteit bij aan de ploeg. Technisch zijn ze heel sterk op kunstgras.”

Mazzu zal waarschijnlijk ook roteren. “Er zal misschien wel een aanpassing gebeuren in ons basiselftal. Vorige wedstrijd liet ik Ismaël Kandouss voor het eerst dit seizoen op de bank starten, aangezien hij nood had aan wat rust. Vanavond zijn er andere parameters, zoals het kunstgras, waar ik rekening mee moet houden bij het opstellen van mijn ploeg.”