Talent komt weer boven water bij KV Mechelen: “Ik heb mezelf verbaasd”

Talent komt weer boven water bij KV Mechelen: “Ik heb mezelf verbaasd”

03-12-2021 15:10

In de competitie en de beker tegen Cercle Brugge kreeg Alec Van Hoorenbeeck zijn kans van coach Wouter Vrancken. Het 22-jarige talent van KV Mechelen stelde niet teleur.

Van Hoorenbeeck is van nature een centrale verdediger, maar moest woensdag depaneren op de linksbackpositie en deed dat naar behoren. “Ik heb mezelf ook wat verbaasd, want centraal voel ik me comfortabeler. De wisselwerking met Storm liep goed. Ik heb me echt geamuseerd en heb me aanvallend kunnen uitleven. Als ik terug mag spelen, wil ik er weer staan. Ik heb nu getoond dat de coach op mij kan rekenen”, citeert Het Laatste Nieuws.

Na een uitleenbeurt bij Helmond Sport keerde Van Hoorenbeeck afgelopen zomer terug. “Maar tijdens de voorbereiding kreeg ik af te rekenen met blessures. Eerst aan mijn quadriceps, daarna aan mijn enkel. Ik was wéken out. Toen ik eindelijk fit was, viel ik vaak naast de wedstrijdselectie. Van een heel seizoen alles spelen bij Helmond naar zes maanden zonder match: dat was niet gemakkelijk. Ik moest geduldig zijn. En ik ben blij dat ik me nu heb kunnen bewijzen.”