Standard verzekert zich van kwartfinale na zege tegen Beerschot in verlengingen

02-12-2021 23:18
3

Standard bekert verder. Het knikte Beerschot na verlengingen en een 2-0-zege uit de achtste finales.

De bekerwedstrijd begon geanimeerd met aanvallend spel langs beide kanten. Al snel leverde dat een doelpunt op voor Standard, maar Klauss werd teruggefloten wegens buitenspel. Het bleek een echte cupmatch, er werd veel strijd geleverd en er werd niet teruggedeinsd.

Richting het einde van de eerste helft kwam Beerschot nog eens opzetten, maar verder dan dreiging kwamen ze niet. In een eerste helft met kansen op een doelpunten werd er niet gescoord. Beerschot had met Holzhauser en Soumaré de grootste kansen.

Tweede helft
In het tweede deel kwam Standard erg scherp uit de kleedkamer. De Rouches creëerden ook grote kansen met twee kopballen van Dussenne. Hierna was ook Beerschot dichtbij het openingsdoelpunt. Holzhauser raakte het doelhout.

De wedstrijd kwam helemaal onder stoom. Henkinet moest verschillende keren de meubelen redden en ook Vanhamel moest paraat zijn. Vooral op stilstaande fases was Standard erg gevaarlijk.

De wedstrijd bleef tot in de slotfase wervelen. Zowel Beerschot als Standard hadden een mirakel nodig om niet te scoren. Het was opvallende hoe beide ploegen kansen bleven krijgen op stilstaande fases. In de slotfase konden zowel Tapsoba als Dom de winning goal binnenknikken.

Het mocht niet zijn en dus gingen we naar verlengingen.

Verlenging
De verlengingen begonnen wat gezapiger dan de reguliere speeltijd. Na zeven minuten was het dan toch eens raak. Muleka buffelde goed binnen, Vanhamel stond aan de grond genageld: 1-0. De vermoeidheid sloeg duidelijk toe langs beide kanten. Standard controleerde en liet geen kansen voor Beerschot meer toe.

Twee minuten voor tijd maakte Standard het helemaal af. Bokadi tikte de 2-0 binnen.