Tottenham heeft plek in top-vier in vizier na winst tegen Brentford

Tottenham heeft plek in top-vier in vizier na winst tegen Brentford

02-12-2021 22:41

Tottenham Hotspur houdt een plek in de top-vier van de Premier League in eigen hand. De ploeg van manager Antonio Conte rekende donderdag eenvoudig af met Brentford: 2-0.

Tottenham blameerde zich vorige week tegen Mura in de Conference League, maar kreeg afgelopen weekeinde tegen Burnley niet de kans om dat recht te zetten. De wedstrijd werd afgelast door de weersomstandigheden. De Londenaren gingen dan ook fel van start tegen Brentford. Na twaalf minuten resulteerde dat in de openingstreffer. Sergi Canós werkte de bal in eigen doel na een voorzet van Heung-Min Son.

De Zuid-Koreaan had na 65 minuten een nog groter aandeel in de 2-0. Na een snelle uitbraak tikte hij van dichtbij binnen op aangeven van Sergio Reguilón. In het vervolg trok Spurs de zege over de streep. Steven Bergwijn begon op de bank en mocht alleen de laatste drie minuten nog even meedoen. 

Door de zege klimt Tottenham naar plek zes met 22 punten. De ploeg van Conte heeft bovendien de wedstrijd tegen Burnley nog tegoed, terwijl de achterstand op nummer vier West Ham United maar twee punten bedraagt.