'Vergeleken met Ajax blijft Club Brugge een dreumes, een Kortrijk met capsones'

'Vergeleken met Ajax blijft Club Brugge een dreumes, een Kortrijk met capsones'

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 21:23do 02-12-2021 om 21:23

Laatste update: donderdag 2 december 2021 om 21:28do 02-12-2021 om 21:28

Club Brugge is bijzonder ambitieus en wil blijven groeien. Hier en daar wordt de vergelijking met Ajax gemaakt, maar journalist Marc Vermeiren vindt dat een stap te ver gaan.

Volgens de journalist van Het Nieuwsblad is het duidelijk: Club Brugge staat nog ver van het niveau van Ajax. 'Het is altijd even schrikken wanneer Ajax en Club Brugge in eenzelfde adem worden uitgesproken', schrijft hij in zijn column.

Vermeiren vindt het een 'grensoverschrijdende gelijkschakeling'. 'Aan de ene kant staat een wereldomvattend fenomeen met een allesdoordringend en generatieoverspannend oeuvre, aan de andere kant een verdienstelijke act die amper de landsgrenzen overstijgt', klinkt het.

Een dreumes
Volgens hem is Club Brugge dan ook nog mijlenver verwijderd van het niveau van Ajax. 'Vergeleken met Ajax blijft het stamnummer 3 een dreumes – KV Kortrijk met capsones, OH Leuven op steroïden."

Al is hij ook lovend voor de manier waarop Club Brugge de laatste jaren is gegroeid. 'Brugge – oord van kantklossers, koetsiers en krompraters – overtroeft met gemak de grootsteden Brussel, Antwerpen en Luik. Tonnen respect dus voor de manier waarop Club Brugge zijn talrijke beperkingen overstijgt, maar de sluimerende ambitie om zich samen met Ajax als belager van de Europese elite op te werpen, getuigt van veel naïviteit.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws