'Bij Zirkzee (Anderlecht) mis ik goesting, Bayern zit niet op hem te wachten

'Bij Zirkzee (Anderlecht) mis ik goesting, Bayern zit niet op hem te wachten"

02-12-2021 19:00 Laatste update: 19:11
3

Met Benito Raman, Christian Kouamé en Joshua Zirkzee heeft RSC Anderlecht drie spitsen in huis. Zirkzee is één van de jonge huurlingen die met grote adelbrieven in huis heeft gehaald, maar kon nog niet iedereen overtuigen. Zo onder andere Philippe Vande Walle.

De analist is helemaal nog niet overtuigd van Zirkzee, die dit seizoen wel al goed was voor acht doelpunten in negentien partijen bij Anderlecht. "Het voelt aan als gemakzucht", begint hij bij Het Nieuwsblad. "Een topspits is verslaafd aan goals maken, maar bij Zirkzee mis ik vaak grinta en goesting."

Vande Walle zag Zirkzee als jonge tiener nochtans indruk maken bij Bayern. Hij werd toen even een hype, maar kon de verwachtingen niet inlossen. Zirkzee gaf al aan te hopen op een terugkeer naar Bayern. Volgens Vande Walle wordt dat moeilijk. "In Duitsland, en zeker bij Bayern, zitten ze nu niet te wachten op deze Zirkzee", spreekt hij duidelijke taal.

"Ze hebben andere spelers genoeg en voorlopig is hij gelimiteerd bij Anderlecht", gaat Van de Walle verder. Indruk maken zoals Lukas Nmecha vorig seizoen deed, doet Zirkzee dus nog niet. "Doet hij dat wel, dan versiert hij volgend seizoen net zo goed een transfer naar een andere Duitse club. Nmecha zit nu bij Wolfsburg en werd Duits international. Ach, wie weet draait Zirkzee nog de knop om. Het is nog niet te laat", besluit Vande Walle nog hoopvol.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie