Ibrahimovic bood zichzelf aan bij PSG: 'Al-Khelaïfi lachte, maar zei geen nee'

Ibrahimovic bood zichzelf aan bij PSG: 'Al-Khelaïfi lachte, maar zei geen nee'

02-12-2021 15:45
5

Zlatan Ibrahimovic heeft zichzelf aangeboden bij zijn oude club Paris Saint-Germain. De veertigjarige spits zag zichzelf als een goede technisch directeur.

Ibrahimovic speelde tussen 2012 en 2016 in Parijs en nam vlak voor de start van het huidige seizoen contact op met PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi. "Het klopt dat ik mezelf heb aangeboden bij PSG: niet als voetballer, maar als technisch directeur", wordt hij geciteerd door L'Équipe. "Ik belde Nasser en ik zei: als ik niet bijteken bij AC Milan, kom ik naar PSG en breng ik de orde terug in jouw team. Hij moest lachen, maar hij zei geen nee."

Het technisch beleid van PSG wordt sinds 2019 uitgestippeld door de Braziliaan Leonardo, die in zijn eerste PSG-periode Ibrahimovic binnen hengelde. "Het is niets persoonlijks, integendeel: hij heeft hij naar Parijs gehaald en ik mag hem graag. Tegelijkertijd ken ik de verschillen tussen ons: hij vraagt, ik eis."

Wanneer Ibrahimovic aan zijn nieuwe carrière begint, is overigens nog maar de vraag. De routinier loopt uit zijn contract bij AC Milan, maar wil graag nog even door als voetballer. "Als ik bij PSG zou zitten, zou ik waarschijnlijk naar de trainingen kijken en mezelf duizend keer afvragen: waarom ben ik eigenlijk gestopt?", klinkt het. "Ik zag het project wel zitten, maar dat woog niet op tegen de angst en de paniek die bij me opkwamen als ik dacht aan stoppen met voetballen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie