UPDATE: ‘Anderlecht behoudt Kouamé ondanks Italiaanse interesse’

UPDATE: ‘Anderlecht behoudt Kouamé ondanks Italiaanse interesse’

02-12-2021 14:00 Laatste update: 03-12-2021 07:44
3

Zien we Christian Kouamé in januari al vertrekken bij RSC Anderlecht? Volgende de Italiaanse pers is dat zeker een optie. Torino wil de aanvaller nu al in huis halen.

Met dat opvallende nieuwtje komt Tuttomercatoweb naar buiten. Torino zag onlangs Andrea Belotti voor maanden uitvallen met een zware blessure en is op zoek naar een vervanger. In die zoektocht is het uitgekomen bij Kouamé.

De Ivoriaanse spits is een oude bekende van Torino-coach Ivan Juric, die met hem al samenwerkte bij FC Genua. Hij zou Kouamé dan ook graag naar Torino halen, maar makkelijk wordt dat niet. Anderlecht huurt Kouamé nog tot het einde van het seizoen van Fiorentina en wil de spits dan ook niet zomaar laten gaan.

Kouamé is nog steeds een basispion bij Anderlecht en was deze week met twee doelpunten tegen RFC Seraing nog de grote uitblinker in de Croky Cup. In totaal zit hij na elf wedstrijden aan vijf doelpunten en één assist voor Anderlecht.

Update: Het Waalse La Meuse meldt dat Anderlecht heeft verzekerd dat Christian Kouamé Anderlecht niet zal verlaten tijdens de wintermercato. Er is interesse vanuit Italië van het Torino van Dennis Praet, maar paars-wit wil de aanvaller niet laten gaan.