Crasson (ex-Anderlecht) over Belgische trainers: Een mysterie

Crasson (ex-Anderlecht) over Belgische trainers: "Een mysterie"

Gepubliceerd: donderdag 2 december 2021 om 13:00do 02-12-2021 om 13:00

Bertrand Crasson (50) was jarenlang een betrouwbare pion bij Anderlecht, maar probeert het nu te maken als coach. Momenteel traint hij Swift Hesperange in Luxemburg. Crasson vraagt zich af waarom zo weinig Belgische coaches het proberen in het buitenland.  

Crasson behaalt op dit moment ook zijn Pro License-diploma. "Dat is één dag per maand, ik hoop mijn licentie eind volgend jaar te hebben", geeft Crasson aan bij Sport/Voetbalmagazine. "In mijn lichting zitten wel wat bekende namen: Vincent Kompany, Edward Still, Mbaye Leye, Timmy Simons, Karel Geraerts en Carl Hoefkens."

De vraag is of dat zal leiden tot een mooie trainerscarrière. "In het algemeen blijf ik me erover verbazen dat Belgen zich in het buitenland zo slecht verkopen en zo moeilijk de weg naar andere competities vinden. Ik begrijp niet waarom het land dat al een paar jaar op de eerste plaats staat in de FIFA-ranking geen trainer heeft in een Europese topcompetitie. Dat blijft voor mij een mysterie. Ik heb de indruk dat we niet goed netwerken. En dat we niet ambitieus genoeg zijn."

Crasson was eerder al actief bij Dudelange, een andere club in Luxemburg. Met die club speelde hij zelfs in de Europa League. Verder was hij zes jaar actief als jeugdcoach bij FC Tero Sasana in Thailand. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws