Genk laat zich opnieuw vangen, Club Brugge wint na strafschoppen

01-12-2021 23:25 Laatste update: 23:27
150

Voor KRC Genk zit het bekeravontuur er dit seizoen al op. Tegen Club Brugge gaf het twee keer een voorsprong uit handen. Uiteindelijk haalde Blauw-Zwart het na strafschoppen.

Club Brugge won afgelopen weekend van Genk in de Jupiler Pro League en de Limburgers hadden dus nog een eitje te pellen met Blauw-Zwart. Na zeven minuten keek de thuisploeg wel tegen een achterstand aan. Balanta nam de bal heerlijk of de slof en klopte Leysen. Leysen kreeg de voorkeur kreeg op Vandevoordt, die naar verluidt in het weekend nog de nodige kritiek van Van den Brom moest slikken.

Na 23 minuten was het even gedaan met voetballen in Limburg. De supporters van Genk zongen teksten die niet door de beugel konden. Scheidsrechter Laforge legde de match even stil en riep de kapiteins bij zich.

Toen de match werd hervat, was Genk het scherpst. Thorstvedt profiteerde van een foutje bij Club Brugge achterin en hing de bordjes weer in evenwicht. Op vijf minuten van de rust botste De Ketelaere ongelukkig op Leysen. De doelman keerde na de rust niet terug. In de extra tijd van de eerste helft kon Genk nog eens scoren. Bongonda bediende Paintsil en die tikte simpel binnen.

Genk kreeg in de tweede helft de kansen om de match te beslissen, maar mede door een sterke Mignolet bleef Club Brugge overeind. In de 70e minuut kreeg De Ketelaere de Cegeka Arena stil met de gelijkmaker. De stilte duurde één minuut, want toen maakte Paintsil zijn tweede van de avond. Genk leek de zege beet te hebben, maar dat was zonder De Ketelaere gerekend. In de 90e minuut zette CDK de 3-3 op het bord.

In de verlengingen werd er niet meer gescoord. Strafschoppen moesten beslissen over de kwalificatie. Mignolet stopte de eerste penalty van Genk. Daarna gingen alle ballen binnen. Lang kreeg de kans om de match te beslissen bij de vijfde strafschop van Club Brugge. De Nederlander deed dat ook en begon meer dan intens te vieren.

Club Brugge bekert verder. Voor Genk is de nederlaag een nieuwe kater. De trainersstoel van Van den Brom wankelt nog wat meer.