Ziyech matchwinner, Liverpool wint Merseyside-derby en Man City zegeviert

01-12-2021 23:10
2

Chelsea, Manchester City en Liverpool zijn de midweekse Premier League-speelronde goed doorgekomen. Hakim Ziyech groeide uit tot de grote man aan de kant van Chelsea, door de winnende 1-2 voor zijn rekening te nemen. Liverpool boekte een fraaie zege op aartsrivaal Everton: 1-4.

Watford - Chelsea (1-2)
Vroeg in de wedstrijd werd Watford - Chelsea opgeschrikt door een toeschouwer die getroffen werd door een hartstilstand. Nadat de wedstrijd geruime tijd stillag, tekende Mason Mount na een halfuur voor de openingstreffer op Vicarage Road. Nog voor rust deed Emmanuel Dennis (ex-Club Brugge) namens de thuisploeg wat terug. Chelsea begon slap aan de tweede helft. Ziyech werd na een uur in de ploeg gebracht door Thomas Tuchel en hij betaalde het vertrouwen van zijn trainer dubbel en dwars terug. Ook Romelu Lukaku kwam in de ploeg.

De middenvelder stond twaalf minuten in het veld toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van Mount. Met zijn linker drukte Ziyech hard af en liet hij doelman Daniel Bachmann kansloos. Chelsea blijft door de overwinning naaste belagers Manchester City en Liverpool voor op de ranglijst. Met 33 punten zijn The Blues koploper van de Premier League na veertien speelrondes.

Everton - Liverpool (1-4)
Aan de illusies van de thuisploeg maakte Liverpool in de Merseyside-derby heel snel een eind. Binnen twintig minuten stonden de bezoekers - die liefst anderhalve kilometer moesten reizen - op een 0-2 voorsprong op Goodison Park via Jordan Henderson en Mohamed Salah. Het Everton-stadion liep al leeg, waardoor veel supporters de aansluitingstreffer van Demerai Gray niet gezien hebben.

De hoop was terug, maar Liverpool kwam geen moment écht in de problemen. Salah tekende op briljante wijze voor de 1-3, terwijl ook het doelpunt van Diogo Jota een juweel was. Everton probeerde een eretreffer te maken, maar deze bleef uit. Jürgen Klopp kan uitermate tevreden zijn met de overwinning op aartsrivaal Everton. Divock Origi bleef de hele match op de bank.

Aston Villa - Manchester City (1-2)
Manchester City - nog altijd zonder Kevin De Bruyne - leek de buit voor rust al binnen te hebben. Rúben Dias en Bernardo Silva brachten de ploeg op een comfortabele 0-2 voorsprong, maar vlak na de thee maakte Ollie Watkins het weer spannend. Toch bleven de manschappen van Pep Guardiola de controle houden en maakten The Villans geen aanspraak op de gelijkmaker.

Door de zeges van de nummers één, twee en drie van de Premier League is er een ware top-drie ontstaan. Chelsea, Manchester City en Liverpool schelen elkaar slechts twee punten, terwijl nummer vier West Ham United op zeven punten volgt.