Real Madrid op koers voor heroveren titel: eerste gat met achtervolgers geslagen

Real Madrid op koers voor heroveren titel: eerste gat met achtervolgers geslagen

01-12-2021 22:55

Real Madrid begint op stoom te komen in de Primera División en heeft de concurrentie op afstand gezet. De Koninklijke heeft woensdagavond in het inhaalduel met Athletic Bilbao zijn vijfde competitiezege op rij geboekt, met dank aan Karim Benzema.

De ploeg van Carlo Ancelotti werd vorig seizoen onttroond door stadgenoot Atlético Madrid, maar is dit seizoen hard op weg om weer de titel in La Liga op te eisen. De laatste competitienederlaag dateert van begin oktober en ook Athletic Bilbao slaagde er niet in om De Koninklijke klein te krijgen. Thibaut Courtois hield de nul. Eden Hazard bleef de hele match op de bank. 

Op slag van rust werd het verschil gemaakt door de thuisploeg. Marco Asensio probeerde het vanuit de tweede lijn, doelman Unai Simón redde, waarna Luka Modric de bal verkeerd leek te raken in de nastoot. De Kroaat leverde echter een – ogenschijnlijk onbedoelde – assist op Benzema, die op de goede plek stond om de trekker over te halen: 1-0.

Het slotoffensief van de Basken leverde niets meer op en Real Madrid komt op 36 punten uit vijftien wedstrijden. Atlético doet het met zeven punten minder, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Nummer drie Real Sociedad staat gelijk met de titelhouder en heeft wél evenveel wedstrijden gespeeld als Real Madrid.