Beker gaat verder zonder 1B-ploegen, KAA Gent wint bij Lommel

01-12-2021 21:45 Laatste update: 21:51

KAA Gent heeft zich woensdag voor de kwartfinales van de Beker van België geplaatst. De Buffalo's wonnen met 0-2 bij Lommel. Julien De Sart nam beide treffers voor zijn rekening in Limburg.

Lommel was één van twee ploegen uit 1B die deze week nog in de Croky Cup mocht aantreden, maar net zoals Westerlo stopte het bekeravontuur op woensdag. Lommel-doelman Fiermarin hield in het openingskwartier Gent nog van een voorsprong, maar na zeventien minuten kwamen de Buffalo's dan toch verdiend op voorsprong. De Sart opende met een stevige knal zijn rekening in een regenachtig Soeverein Stadion.

Onder impuls van een aanwezige Vadis zocht Gent naar een tweede doelpunt. Lommel kon weinig terugdoen. Kis vond wel één keer de paal op zijn weg. Voor Gent miste Depoitre nog een open kans in de eerste helft. Vlak voor de rust stond bijna de 1-1 op het bord, maar Anello kopte over.

De Sart vanaf elf meter
Uiteindelijk zou het tot kwartier van het einde van de match duren alvorens Gent zekerheid had over kwalificatie. Tissoudali ging neer in de zestien van de tegenstander en de bal ging op de stip. De Sart zette zich achter de bal en knalde opnieuw raak. De Buffalo's kwamen daarna niet meer in de problemen en mogen zich opmaken voor de volgende ronde.