OHL zet scheve situatie in het slot helemaal recht en stoot door naar kwartfinales

01-12-2021 20:44 Laatste update: 20:50
1

Oud-Heverlee Leuven is op het veld van KVC Westerlo door het oog van de naald gekropen. Het zette in het absolute slot van de wedstrijd een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning.

De wedstrijd kende een opmerkelijk begin in 't Kuipje. Want in minuut 12 volgde er al een dubbele rode kaart. Een opstootje tussen Xavier Mercier (OHL) en Kouya Mabea (Westerlo) leverde beide spelers een rode kaart op. 10 minuten na dat voorval klom Westerlo op voorsprong. Het was Christoffer Remmer die de club uit 1B op voorsprong knalde met een lage schuiver. 1-0 was ook de stand bij de rust.

OHL kwam in de tweede helft beter uit de kleedkamer en zag dat ook beloond worden. Het was Casper de Norre die in minuut 55 de gelijkmaker maakte. Lang bleef die gelijke stand niet staan, want in minuut 67 trapte Jan Bernat Westerlo weer op voorsprong. Lange tijd leken de Kemphanen op weg naar de overwinning, maar twee late Leuvense treffers besloten daar anders over.

In minuut 89 was het Siebe Schrijvers die de 2-2 op het bord zette. En vier minuten later was het alweer prijs voor OHL. Deze keer was Mathieu Maertens de schutter van dienst. 2-3 was ook meteen de eindstand en zo stoor OHL door naar de kwartfinales.