Inter wint zonder groots te spelen van Spezia

01-12-2021 20:25

Denzel Dumfries mocht voor het eerst sinds 31 oktober weer aan de aftrap beginnen tijdens een competitieduel van Internazionale. De Nederlander maakte een sterke indruk op de rechterflank en won met zijn ploeg met 2-0 van Spezia Calcio 1906, waar Jeroen Zoet negentig minuten op de bank zat.

De wedstrijd in San Siro kwam maar moeizaam op gang. Het baltempo bij Inter lag te laag om het de opponent lastig te maken. Dumfries was aan de rechterkant de meest actieve man aan de zijde van de thuisploeg. Met loopacties probeerde hij de defensie van Spezia te ontregelen, maar tot grote kansen leidde het niet. De eerste de beste kans van Inter was na 35 minuten raak: Roberto Gagliardini rondde na een flitsende combinatie door de as uitstekend af.

Na rust veranderde het spelbeeld en drong Inter aan om de marge zo snel mogelijk te verdubbelen. Joaquín Correa was daar vijf minuten in het tweede bedrijf dichtbij, maar zijn vlammende schot spatte uiteen op de lat. Na een klein uur kreeg I Nerazzurri een cadeautje van de scheidsrechter. Een ongelukkige handsbal van de bezoekende ploeg werd bestraft en de bal ging op de stip. Lautaro Martínez faalde van elf meter niet: 2-0.

In het restant van het duel waren Hakan Çalhanoğlu en Edin Dzeko het dichtst bij een derde treffer, maar zij faalden oog in oog met doelman Ivan Provedel, die Zoet bij Spezia op de bank houdt. Door de zege houdt Inter druk op koploper Napoli, dat later vanavond in actie komt tegen Sassuolo. Het gat op de ranglijst tussen beide teams bedraagt één punt.