De vraag was of we ons voetbal tegen Anderlecht en Club Brugge durfden brengen

"De vraag was of we ons voetbal tegen Anderlecht en Club Brugge durfden brengen"

01-12-2021 21:00
3

In de derde aflevering van 'Unionist' is het de beurt aan Guillaume François. De ex-speler van Beerschot en Moeskroen heeft het over zijn mooiste voetbalherinnering en de openingswedstrijd tegen RSC Anderlecht. 

François maakte samen met Union de overstap van 1B naar 1A. Afgelopen seizoen scoorde hij één doelpunt: de winning goal in de kampioenenwedstrijd tegen RWDM. "Ik heb veel mooie herinneringen aan mijn tijd bij Beerschot en Moeskroen, maar dat doelpunt is zeker een van de allermooiste momenten uit mijn carrière", vertelde François.

Aan het begin van het seizoen had de spelersgroep van Union 1 grote vraag, liet François weten. "Durven we tegen Anderlecht en Club Brugge op onze manier te voetballen." François wijst daarmee op het snelle pressing voetbal dat het in 1A gebracht had. "In het eerste kwartier hadden we het moeilijk tegen Anderlecht en gelukkig kregen we niets tegen", zei de verdediger van Union. "Die eerste goal tegen Anderlecht heeft ons op weg gezet voor deze prachtige seizoensstart."

Union speelt vrijdag op verplaatsing bij STVV en zal daar de kloof met Club Brugge en Antwerp op vier punten willen houden. Of François aan de aftrap verschijnt, lijkt nog onzeker. Bart Nieuwkoop is momenteel namelijk de vaste keuze van Felice Mazzu op de rechtsachter.