Duivels doelpunt van het jaar gezocht: Thorgan (2x), Saelemaekers of De Bruyne?

Duivels doelpunt van het jaar gezocht: Thorgan (2x), Saelemaekers of De Bruyne?

Gepubliceerd: woensdag 1 december 2021 om 16:16wo 01-12-2021 om 16:16

In voetballand staat de maand december traditioneel in het teken van enkele eindejaarslijstjes. De Belgische voetbalbond springt met plezier op die kar. Op de eigen website is een poll gestart om het mooiste doelpunt van de Rode Duivels uit 2021 te bepalen. Drie spelers maken kans: Kevin De Bruyne, Thorgan Hazard en Alexis Saelemaekers.

De KBVB heeft zelf al een voorselectie gemaakt waaruit de supporters kunnen kiezen. Zij krijgen enkele dagen de tijd om hun stem uit te brengen via de website. In totaal werkten de Rode Duivels zeventien officiële duels af tijdens de voorbije elf maanden (in december volgen er geen interlands meer). Daarin deden ze liefst 37 keer de netten trillen.

Eén van die 37 was de allereerste van Saelemaekers, die na fraai voorbereidend werk via twee hakjes kon scoren tegen Tsjechië. Hij is een kanshebber, net als Kevin De Bruyne. Zijn poeierdroge knal met links in het EK-groepsduel met Denemarken staat nog steeds op het netvlies gebrand. 

Thorgan Hazard maakt zelfs vijftig procent kans op de onderscheiding, want hij is genomineerd met twee verschillende doelpunten. In diezelfde wedstrijd tegen Denemarken rondde hij een heerlijke counter af. Een ronde verder zorgde hij met een flitsend schot voor de levensbelangrijke 1-0-zege tegen titelverdediger Portugal.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Welk doelpunt zou jij kiezen als 'Goal van het Jaar' van de Rode Duivels?

Dat van De Bruyne tegen Denemarken
52%
Dat van T. Hazard tegen Denemarken
5%
Dat van T. Hazard tegen Portugal
24%
Dat van Saelemaekers tegen Tsjechië
19%
Een ander doelpunt (dat weliswaar niet geselecteerd is)
0%
(21 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws