OFFICIEEL: Standard vangt broodnodige miljoenen met verkoop Siquet aan Freiburg

OFFICIEEL: Standard vangt broodnodige miljoenen met verkoop Siquet aan Freiburg

01-12-2021 16:00 Laatste update: 16:07
25

Hugo Siquet is aan zijn laatste weken bezig bij Standard Luik. Zijn huidige club heeft woensdagmiddag bekendgemaakt dat de talentrijke rechtsachter onze Jupiler Pro League deze wintermercato inruilt voor de Duitse Bundesliga. SC Freiburg heeft hem binnengehengeld.

Het is RTBF dat de transfergeruchten de bel aanbond en inmiddels heeft Standard ze zelf bevestigd. Standard, Siquet en Freiburg hebben een akkoord bereikt over een winterse overstap van onze jonge landgenoot. De Luikenaar stond vorige zomer al op de drempel op Sclessin. Toen trok vooral Lille OSC, de verrassende Franse kampioen, aan zijn mouw. Uiteindelijk bleef Siquet toch aan boord aan de Maas.

Zes maanden later volgt zijn vertrek dan toch. Zijn bestemming is evenwel niet de Ligue 1, maar de Bundesliga. Daar heeft Freiburg hem kunnen overtuigen. De zwart-witten beleven een opvallend sterk seizoen: na dertien speeldagen prijkt het op een knappe vierde plek, zelfs na drie recente nederlagen op rij. 

Freiburg zou in totaal zo'n 5,5 miljoen euro overmaken richting Luik. Standard zal dat geld met plezier aannemen, want financieel moet de club elke euro twee keer omdraaien dezer dagen. Aangezien De Rouches momenteel pas twaalfde staan en er niet al te veel geloof heerst in een deelname aan de Champions Play-Off, kiest het bestuur nu financiële eieren voor haar geld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie