‘Veljkovic noemt negen coaches met constructies voor zwart loon’

‘Veljkovic noemt negen coaches met constructies voor zwart loon’

01-12-2021 09:20
10

De Veljkovic-soap gaat door: nu komt het Nieuwsblad met zogenaamde ‘blabla-contracten’ naar buiten waar coaches via financiële constructies verdoken lonen kregen uitbetaald. Negen namen worden genoemd.

Veljkovic betaalde jarenlang zwart geld aan trainers én spelers via (valse) scoutingsovereenkomsten of een (fictieve) overeenkomst voor management- of consultancydiensten. In totaal zou het gaan om negen trainers en 31 spelers en bestuurders van onder meer Anderlecht, Club Brugge, KV Mechelen, KRC Genk, Standard, Lokeren en OHL.

Peter Maes was een naam die al bekend was, maar ook Erwin Lemmens zou samen met Maes voor zo’n 1,5 miljoen euro valse contracten hebben afgesloten. Aleksandar Jankovic kreeg bij KV Mechelen en daarna Standard sloot voor 2,38 miljoen euro contracten af. Een deel van die vergoedingen werd gebruikt bij het beëindigen van zijn contract. Dit was ook het geval bij Georges Leekens (ex-Club Brugge).

Ivan Leko (ex-OHL), Besnik Hasi (ex-Anderlecht), Yannick Ferrera en zijn doelmannentrainer Jugoslav Lazic (toen bij KV Mechelen) en Emilio Ferrera (toen bij KRC Genk) kregen te maken met gelijkaardige constructies. Het is nog maar de vraag of de bekendmaking van Veljkovic stand zal houden in de rechtbank, want de meeste verrichtingen gebeurden cash en zijn niet meer te traceren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie