Anderlecht maakt 2-0 goed, maar heeft uiteindelijk penalty's nodig tegen Seraing

30-11-2021 23:29
33

De bekermatch RFC Seraing - RSC Anderlecht is een raar beestje geworden. De bezoekers maakten een dubbele achterstand goed, maar uiteindelijk moest de match beslist worden met een strafschoppenserie. Daarin haalde paars-wit het.

Bij Anderlecht kreeg Olsson rust. Kompany voerde enkele wissels door en dropte Refaelov en Verschaeren samen in de basis. Ook Kana kreeg zijn kans vanaf de eerste minuut. Vuurwerk ontsierde de openingsfase, waardoor de match even moest worden stilgelegd. Paars-wit miste trouwens volledig haar start. Magallan legde in de eigen zestien Sambu neer en de bal ging op de stip. Maziz pakte het cadeau met veel plezier uit. Vijf minuten later ging Maziz dan weer in de zestien na contact met Refaelov. Opnieuw ging de bal op de stip. Mikautadze verdubbelde vanaf elf meter de score.

Van 2-0 naar 2-3
Anderlecht kreeg daarna het balbezit van Seraing. De thuisploeg ging rustig achterover hangen. Lang kreeg Anderlecht geen uitgespeelde kansen bij elkaar en Refaelov claimde tevergeefs een strafschop. Na 38 minuten kreeg de Brusselse burger weer moed. Murillo bleef jagen, veroverde de bal, gaf voor en Kouamé tekende voor de aansluitingstreffer. Drie minuten later was de Anderlecht spits weer aan het feest en gingen we met 2-2 rusten.

Meteen na de pauze ging ook voor Anderlecht de bal op de stip. Refaelov schoot de bal door het midden tegen de touwen en paars-wit had haar voorsprong te pakken. Na de 2-3 leek Anderlecht haar beste pijlen verschoten te hebben. Tot kansen kwam het niet meer. Na een uur was van de comeback van Anderlecht geen sprake meer. Maziz hing de bordjes weer in evenwicht.

Anderlecht naar kwartfinales
Nadien zou er niet meer gescoord worden in de reguliere speeltijd. De verlengingen waren ook een maat voor niks, waardoor strafschoppen moesten beslissen over de volgende ronde. Beide ploegen misten hun eerste strafschop. Daarna wilde ook de tweede penalty van Seraing er niet in. Anderlecht bleef nadien wel foutloos en bekert verder.