Veljkovic: Ik werd gearresteerd voor dingen waar ik niets mee te maken had

Veljkovic: "Ik werd gearresteerd voor dingen waar ik niets mee te maken had"

30-11-2021 18:50 Laatste update: 18:52
10

De zaak Propere Handen blijft nazinderen in het Belgische voetbal. Dejan Veljkovic, een van de hoofdrolspelers in de zaak, deed enkele opvallende uitspraken in de Servische krant Zurnal.

In het interview met de Servische krant bekritiseerde Veljkovic de Belgische media en justitie. "Ik werd gearresteerd en in hechtenis genomen voor dingen waar ik niets mee te maken had.” Hij voegde eraan toe dat hij machteloos stond aangezien hij niet met de media mocht communiceren en zichzelf dus niet kon verdedigen. "Het is verschrikkelijk wat ze over mijn schreven. Alsof ik iemand heb vermoord"; aldus Veljkovic.

Veljkovic liet optekenen dat de rechtbank heeft beslist dat de Belgische voetbalbond zijn licentie automatisch moet teruggeven en dat hij een vergoeding zal vragen. Volgens zijn advocaat Kris Luyckx zal Veljkovic een schadeclain eisen nadat hij drie jaar niet kon werken als makelaar na het uitlekken van de zaak Propere Handen. "Er zal een schadeclaim volgen van honderdduizenden tot zelfs miljoenen euro’s”, aldus de advocaat van de Servische makelaar.