Dag op dag tien jaar geleden: Het wonder van Maribor

30-11-2021 18:35
4

Dag op dag tien jaar geleden maakte Club Brugge één van de meest spectaculaire come-backs ooit waar. Op 30 november 2011 draaide Blauw-Zwart een 3-0 achterstand tegen Maribor om in een overwinning.

Tien jaar geleden trok Club Brugge haar winterhandschoenen aan en reisde het af naar Slovenië. In Groep H in de Europa League had het zeven op twaalf gepakt tegen SC Braga, Birmingham City en NK Maribor. Nadat Club de thuiswedstrijd tegen de Slovenen met 2-0 had gewonnen, zag het er in Slovenië na 68 minuten minder rooskleurig uit.

Twintig minuten voor tijd stond Club Brugge, onder leiding van Christoph Daum, met 3-0 achter tegen Maribor. Wat er zich de komende twintig minuten zou voltrekken in Slovenië, is in het collectief geheugen van iedere Club-fan gegrift.

Nabil Dirar wakkerde de Brugse hoop opnieuw aan met doelpunten in minuut 74 en 77. Vier minuten na de 3-2 zorgde Joseph Akpala voor de 3-3. In minuut 90 kopte Ryan Donk de 3-4-eindscore tegen de touwen. Na die winst in Maribor speelde Club thuis gelijk tegen Braga en werd het groepswinnaar.