Vandevoordt onder vuur bij KRC Genk: “Ideale match om te vervangen

Vandevoordt onder vuur bij KRC Genk: “Ideale match om te vervangen"

30-11-2021 10:25
9

Maarten Vandevoordt ligt onder vuur bij KRC Genk na de verloren topper tegen Club Brugge. John van den Brom had kritiek op de jonge doelman. Geert De Vlieger laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de situatie.

Vandevoordt kwam al een paar keer ter sprake. “Dit is geen op zichzelf staand feit, dit heeft een voorgeschiedenis. Er zijn eerder momenten geweest dat het minder was met Vandevoordt. Maarten is een goeie doelman. Maar de aanpassing aan een hoger niveau, aan de torenhoge ambities van de club loopt niet altijd van een leien dakje. Het gebrek aan ervaring komt af en toe om de hoek loeren. Dat hoort bij het proces, bij de ontwikkeling van een jonge keeper. Dat moet je incalculeren.”

KRC Genk heeft drie jonge doelmannen in de selectie. “Op een moment als dit denk je misschien: hadden ze nu maar een Vukovic achter de hand. Anderzijds ga ik ervan uit dat ze binnen de club goed weten welk vlees ze in de kuip hebben met Tobe Leysen. Ze moeten ervan overtuigd zijn dat hij een waardige vervanger is van Vandevoordt.”

In de beker tegen Club Brugge krijgt Leysen mogelijk een kans. “En dan moet je hem ook durven te zetten. Maar die keuze ligt bij de trainer en de keeperstrainer, in overleg met de doelmannen zelf. Leysen zit niet op de bank om tweede doelman te blijven. Misschien is zo'n bekermatch wel het ideale moment. Al zou zoiets ook kunnen in de competitie”, aldus De Vlieger.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie