Rode Duivelssollicitatie in het buitenland: Mertens, Lokonga en Faes bewijzen zich

Rode Duivelssollicitatie in het buitenland: Mertens, Lokonga en Faes bewijzen zich

30-11-2021 09:00 Laatste update: 19:30
6

Afgelopen weekend speelden heel wat Belgen in de buitenlandse competities. VoetbalPrimeur.be bundelt deze week een overzicht van de drie opvallendste prestaties. 

Dries Mertens - Napoli
Mertens is helemaal terug. Na zijn doelpunt van vorige week tegen Inter stond hij afgelopen weekend opnieuw twee keer aan het kanon. Deze keer scoorde hij tweemaal in een 4-0-zege tegen Lazio. De aanvaller is duidelijk aan een Qatar-offensief begonnen, want de plaatsen bij de Rode Duivels zullen ongetwijfeld duur zijn. 

Napoli staat eerste met drie punten voor op AC Milan. 

Wout Faes - Stade de Reims 
Als we dan toch over het Qatar-offensief spreken mag Faes zeker niet ontbreken. De verdediger speelde opnieuw een sterke wedstrijd in de 1-0-zege van zijn ploeg tegen Clermont Foot. Om wat cijfers te geven: Drie duels van de drie gewonnen, een passenaccuraatheid van 86 procent en drie belangrijke intercepties. Daar mag je mee thuiskomen. 

Sambi Lokonga - Arsenal FC
Bij Arsenal speelde Lokonga afgelopen weekend een ijzersterke wedstrijd. Hij werd als een van de matchwinnaars beschouwd in de 2-0-zege tegen Newcastle. Hij leverde een passenaccuraatheid van 92 procent af. De laatste keer dat Lokonga niet meer speelde dateert al van 28 augustus tegen Manchester City.