Is het einde in zicht voor Van den Brom? ‘Assistent kan opvolger worden’

Is het einde in zicht voor Van den Brom? ‘Assistent kan opvolger worden’

Gepubliceerd: dinsdag 30 november 2021 om 08:28di 30-11-2021 om 08:28

Laatste update: dinsdag 30 november 2021 om 08:28di 30-11-2021 om 08:28

Het Nieuwsblad spreekt van een laatste kans voor John van den Brom bij KRC Genk. De bekerwedstrijd tegen Club Brugge moet voor de ommekeer zorgen of de Nederlander wordt mogelijk de laan uitgestuurd.

Met Glen Riddersholm heeft KRC Genk alvast een volwaardige opvolger aangesteld. De Deen werd vorige maand aangesteld als assistent, maar is eigenlijk een hoofdtrainer met een mooi CV. In 2015 werd hij landskampioen met FC Midtjylland en in 2020 stuntte hij in de beker met SønderjyskE.

Deense journalist Klaus Egelund van Ekstra Bladet legt de keuze van Riddersholm uit. “Omdat het ­België is. De Belgische competitie staat in Denemarken hoog aangeschreven. In pakweg ­Zweden zou hij een job als assistent nooit aannemen, maar in België kan hij nog veel ­bijleren. Hij was op zoek naar een job en zag het als een opportuniteit om voor het eerst in het buitenland aan de slag te gaan.”

De opvolger van Van den Brom zit mogelijk al klaar. “Aangezien het Genkse bestuur de keuze maakte om voor Riddersholm te gaan en de ­huidige coach (Van den Brom, red.) hem niet eens kende, denk ik wel dat hij een kans maakt om hem op te volgen. Als assistent leert hij nu iedereen kennen en kan hij zich aanpassen aan de nieuwe omgeving en de com­petitie.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moet KRC Genk Van den Brom ontslaan?

Ja
71%
Nee
29%
(192 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws