Veljkovic geeft namen zwart geld: ‘Van Holsbeeck, Leekens en Leko genoemd’

Veljkovic geeft namen zwart geld: ‘Van Holsbeeck, Leekens en Leko genoemd’

30-11-2021 07:00 Laatste update: 20:23
17

Spijtoptant Dejan Veljkovic heeft verschillende namen genoemd die zwart geld heeft ontvangen, dat brengt Het Nieuwsblad naar buiten. Onder meer grote namen van RSC Anderlecht en Club Brugge worden genoemd.

Volgens de boekhouding van Veljkovic gaat het om 853.687 euro aan geheime betalingen en nog eens 757.289 euro werd beloofd, maar nooit gegeven. De grootste ontvanger was Thierry Steemans, de voormalige financieel directeur van KV Mechelen. Hij zou bij zo’n zestien transfers een illegale commissie hebben ontvangen.

Herman Van Holsbeeck, ex-manager van Anderlecht, en Georges Leekens en Ivan Leko, ex-trainers van Club Brugge zijn de grotere namen die worden genoemd. Van Holsbeeck zou onder meer twee horloges hebben ontvangen bij de transfer van Hanni.

Ook Olivier Renard (in zijn periode bij Standard), Patrick Turcq (toen bij KV Kortrijk), Luc Devroe (toen bij Oostende) en Dirk Degraen (toen bij KRC Genk) zijn namen die met zwart geld in verband worden gebracht. Het is nog niet zeker of alle vijftien voor de rechtbank moeten verschijnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie