Breaking news

Kompany over transferperiode van Anderlecht: "Daar zijn we in geslaagd"

Ontslag Vanderhaeghe blijft nazinderen: Het heeft me simpelweg doen kotsen

Ontslag Vanderhaeghe blijft nazinderen: "Het heeft me simpelweg doen kotsen"

Gepubliceerd: maandag 29 november 2021 om 23:31ma 29-11-2021 om 23:31

Cercle Brugge staat in het centrum van de Belgische voetbalaandacht, jammer genoeg op negatieve wijze. Het georkestreerde ontslag van Yves Vanderhaeghe lokte al veel boze reacties uit. Philippe Albert sluit zich graag aan bij de kritiekpolonaise.

Net als iedere voetbalvolger beseft de gewezen mandekker dat het C4 van Vanderhaeghe al klaar lag vóór de (onverwachte) overwinning tegen KV Mechelen (3-1). "Ik vermoed dat de grote kenners uit Monaco hadden voorzien dat Cercle de boot zou ingaan tegen Mechelen", reageert hij bij La TribuneVanderhaeghe stond alvast op een goed blaadje bij hem. "Hij was niet de meest getalenteerde, maar heeft een buitengewone carrière uitgebouwd door hard te werken", stelt Albert.

Helaas is Cercle lang niet de enige voetbalvereniging waar er schimmige spelletjes gespeeld worden op het hoogste niveau. "Het heeft me simpelweg doen kotsen", drukt Albert zijn walging plastisch uit. "Dit is de voetbalwereld, waarin alles eigenlijk verdwenen is: respect, elegantie, beleefdheid ... Wat ze met Vanderhaeghe doen, is gewoon schandalig."

Enkele uren na het ontslag van Vanderhaeghe had Cercle overigens al een opvolger aangeduid. Dominik Thalhammer moet de degradatie ontlopen bij Groen-Zwart. De Oostenrijker zit eigenlijk al een week in de pijplijn, maar mede door het overlijden van de vader van Vanderhaeghe stelde het Cercle-bestuur haar beslissing uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws