Ontslag Vanderhaeghe blijft nazinderen: Het heeft me simpelweg doen kotsen

Ontslag Vanderhaeghe blijft nazinderen: "Het heeft me simpelweg doen kotsen"

29-11-2021 23:31
10

Cercle Brugge staat in het centrum van de Belgische voetbalaandacht, jammer genoeg op negatieve wijze. Het georkestreerde ontslag van Yves Vanderhaeghe lokte al veel boze reacties uit. Philippe Albert sluit zich graag aan bij de kritiekpolonaise.

Net als iedere voetbalvolger beseft de gewezen mandekker dat het C4 van Vanderhaeghe al klaar lag vóór de (onverwachte) overwinning tegen KV Mechelen (3-1). "Ik vermoed dat de grote kenners uit Monaco hadden voorzien dat Cercle de boot zou ingaan tegen Mechelen", reageert hij bij La TribuneVanderhaeghe stond alvast op een goed blaadje bij hem. "Hij was niet de meest getalenteerde, maar heeft een buitengewone carrière uitgebouwd door hard te werken", stelt Albert.

Helaas is Cercle lang niet de enige voetbalvereniging waar er schimmige spelletjes gespeeld worden op het hoogste niveau. "Het heeft me simpelweg doen kotsen", drukt Albert zijn walging plastisch uit. "Dit is de voetbalwereld, waarin alles eigenlijk verdwenen is: respect, elegantie, beleefdheid ... Wat ze met Vanderhaeghe doen, is gewoon schandalig."

Enkele uren na het ontslag van Vanderhaeghe had Cercle overigens al een opvolger aangeduid. Dominik Thalhammer moet de degradatie ontlopen bij Groen-Zwart. De Oostenrijker zit eigenlijk al een week in de pijplijn, maar mede door het overlijden van de vader van Vanderhaeghe stelde het Cercle-bestuur haar beslissing uit.