Genk wervelt naar 24 op 24, Club NXT verliest belofteversie van Slag om Vlaanderen

Genk wervelt naar 24 op 24, Club NXT verliest belofteversie van Slag om Vlaanderen

29-11-2021 22:24
8

Maandagavond stonden naar goede gewoonte weer een heleboel wedstrijden uit de beloftecompetitie van de Pro League op het programma. Koploper KRC Genk is voor de achtste keer op rij foutloos gebleven. SV Zulte Waregem moest eraan geloven: 4-2. Club NXT ging dan weer onderuit bij de leeftijdsgenoten van KAA Gent (2-1).

Genk-Zulte Waregem 4-2
De autoritaire koploper trok vanaf het eerste fluitsignaal vol vertrouwen naar voren. Die ingesteldheid leek al vroeg te renderen in de openingstreffer, maar Jay-Dee Geusens liet een strafschop onbenut. Dat liet de Limburgse burger niet aan zijn hart komen. Nog voor de pauze klom Genk alsnog op een 2-0-voorsprong, na doelpunten van Kelvin John en Andras Nemeth.

Na de pauze liet Genk zich betrappen op enige nonchalance. Die resulteerde in de 2-1-aansluitingstreffer, al zorgde Adnan Abid al snel weer voor een marge van twee doelpunten. Na twee eerdere assists stond hij ditmaal zelf aan het kanon. Hoewel Genk zich opnieuw liet betrappen op balverlies dat tot de 3-2 leidde, sloot het de partij winnend af. In de slotfase viel nog de 4-2. Genk pakt zo 24 op 24.

Gent - Club NXT 2-1
In de belofteversie van de Slag om Vlaanderen valt ook prestige te halen. De jongelingen van Gent hebben hun fans trots gemaakt. Na 90 minuten stond er een felbevochten 2-1-eindstand op het bord. Door de overwinning nadert nummer vier Gent tot op één punt van de rivaal uit Brugge, die weliswaar een wedstrijd minder betwist heeft.

OH Leuven - RSC Anderlecht 0-2
In het zog van Genk doet ook het jonge paars-wit het uitstekend. De Brusselaars scoorden net als Genk achttien op achttien in hun eerste zes duels, maar speelden vorige speeldag 3-3 gelijk tegen Gent. Nu knoopten ze weer aan met de overwinning. OHL verweerde zich nochtans kranig, maar moest in het laatste half uur toch kraken. Lucas Stassin en Simion Michiez verzorgden de doelpunten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie