De Bruyne evenaart Hazard als beste Belg in Ballon d'Or, vierde keer top-vijftien

De Bruyne evenaart Hazard als beste Belg in Ballon d'Or, vierde keer top-vijftien

29-11-2021 22:07
0

De winnaar van de Ballon d'Or 2021 is bekend. Ondanks stevige concurrentie van Robert Lewandowski mocht Lionel Messi de gegeerde trofee voor de zevende keer in ontvangst nemen. Kevin De Bruyne haalde nét een Olympisch diploma met een achtste stek, meteen goed voor zijn persoonlijke record.

De spelmaker van Manchester City en de Rode Duivels is stilaan een vaste klant in de bovenste regionen van de Ballon d'Or. In de voorbije vier edities sinds 2017 (in 2020 werd de uitreiking niet georganiseerd door de coronacrisis) haalde De Bruyne telkens de top-vijftien. Deze keer haalde hij zelfs zijn beste resultaat ooit. KDB doet één plekje beter dan in 2018, toen hij als negende ingeschat werd.

In één klap heeft De Bruyne er nog een tweede record bijgedaan. Nooit eerder eindigde een Belg namelijk hoger dan die achtste plaats in de rangschikking van de Ballon d'Or. Die onderscheiding moet de metronoom wel delen met Eden Hazard, die zowel in 2015 als 2018 op die positie eindigde. Dit jaar was er van de dribbelaar geen sprake vanwege zijn belabberde vormpeil bij Real Madrid.

Voor het overige maakten vooral Belgische doelmannen furore in de voetbalgeschiedenis. Zo werden Jean-Marie Pfaff, Michel Preud'homme én recent nog Thibaut Courtois ooit uitgeroepen tot beste doelman van de wereld door de FIFA.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie