UPDATE: Messi wint zevende Ballon d'Or, puntentotaal De Bruyne bekend

UPDATE: Messi wint zevende Ballon d'Or, puntentotaal De Bruyne bekend

29-11-2021 21:56 Laatste update: 23:11
37

Lionel Messi is de winnaar van de Ballon d'Or 2021. De aanvaller van Paris Saint-Germain wist zijn concurrenten voor te blijven.

Robert Lewandowski eindigde op de tweede plaats, Jorginho werd derde. De hoogst eindigende Rode Duivel is Kevin De Bruyne, die op de achtste plek staat. Dat Messi de Ballon d'Or wint, is geen verrassing. De uitslag lekte uren voor de jaarlijkse verkiezing al uit. Het is de zevende keer dat Messi de Gouden Bal in ontvangst neemt. Hij won hem ook al in 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 en 2019.

Messi richtte zich in zijn speech tot Lewandowski, die naast de prijs greep. "Robert, jij verdient jouw Ballon d'Or. Vorig jaar vond iedereen dat jij hem moest winnen", zei de Argentijn, die ook blij was voor zichzelf. "Ik ben blij, heel erg blij. Ik ben gelukkig in Parijs en wil blijven vechten en nieuwe doelen behalen. Ik bedank mijn ploeggenoten bij FC Barcelona, Paris Saint-Germain en de Argentijnse nationale ploeg."

wint de Ballon d'Or
Gepubliceerd: maandag 29 november 2021 om 21:55

Laatste update: maandag 29 november 2021 om 22:04
Kopieer link
Deel op WhatsApp
Deel op Facebook

Lionel Messi is de winnaar van de Ballon d'Or 2021. De aanvaller van Paris Saint-Germain wist zijn concurrenten voor te blijven.

Robert Lewandowski eindigde op de tweede plaats, Jorginho werd derde. Dat Messi de Ballon d'Or wint, is geen verrassing. De uitslag lekte uren voor de jaarlijkse verkiezing al uit. Het is de zevende keer dat Messi de Gouden Bal in ontvangst neemt. Hij won hem ook al in 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 en 2019.


Messi richtte zich in zijn speech tot Lewandowski, die naast de prijs greep. "Robert, jij verdient jouw Ballon d'Or. Vorig jaar vond iedereen dat jij hem moest winnen", zei de Argentijn, die ook blij was voor zichzelf. "Ik ben blij, heel erg blij. Ik ben gelukkig in Parijs en wil blijven vechten en nieuwe doelen behalen. Ik bedank mijn ploeggenoten bij FC Barcelona, Paris Saint-Germain en de Argentijnse nationale ploeg.

De uitslag van de Ballon d'Or:
1. Messi
2. Jorginho
3. Lewandowski
4. Benzema
5. Kanté
6. Ronaldo
7. Salah
8. De Bruyne
9. Mbappé
10. Donnarumma

Update: Inmiddels heeft de organisatie van France Football ook bekendgemaakt hoeveel punten de spelers uit de top-tien vergaard hebben. Laureaat Messi haalde er 613, slechts 33 stuks meer dan Lewandowski. Jorginho volgt op gepaste afstand. Nummer acht De Bruyne kreeg 73 punten achter zijn naam; nooit eerder haalde onze landgenoot zo'n hoge score. Zijn vorige record stond op 25 punten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie