Vanaken blijft maar scoren en zet zich in geschiedenisboeken van Club Brugge

Vanaken blijft maar scoren en zet zich in geschiedenisboeken van Club Brugge

Gepubliceerd: maandag 29 november 2021 om 20:15ma 29-11-2021 om 20:15

Met een doelpunt tegen KRC Genk wist Hans Vanaken zijn doelpuntentotaal bij Club Brugge opnieuw aan te dikken. De middenvelder is inmiddels op weg om een heus Blauw-Zwart icoon te worden en heeft zich ook al in de geschiedenisboeken gezet.

Het doelpunt van Vanaken was inmiddels al het 73e doelpunt in de Jupiler Pro League voor de middenvelder. Daarmee heeft hij zich ook in een lijstje met enkele grootheden van Blauw-Zwart gezet. Vanaken is namelijk de op vier na beste schutter ooit in de Belgische competitie voor Club Brugge sinds de invoering van het profvoetbal, zo weet Jarno Bertho.

Voor Vanaken is plaats vier ook zeker haalbaar. Daar staat momenteel Lorenzo Staelens, die voor Club Brugge 75 keer wist te scoren in de Belgische competitie. Daarboven zien we ook nog Marc Degryse (95), Gert Verheyen (155) en recordhouder Jan Ceulemans (191) staan.

Vanaken blijft daardoor ook stevig aan zijn statistieken werken. Hij was dit seizoen al goed voor acht doelpunten en twee assists in 21 wedstrijden. In totaal heeft de tweevoudige Gouden Schoen na 310 wedstrijden al 94 keer weten te scoren voor Blauw-Zwart. Ook was hij daarin goed voor 63 assists.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws