Refereeing Department velt oordeel: 'Anderlecht had geen strafschop mogen krijgen'

Refereeing Department velt oordeel: 'Anderlecht had geen strafschop mogen krijgen'

Gepubliceerd: maandag 29 november 2021 om 16:20ma 29-11-2021 om 16:20

RSC Anderlecht won zaterdag met 1-3 van Sporting Charleroi. Vanaf de stip zette Sergio Gomez de eindstand op het bord. Bij het Professional Refereeing Department is men evenwel van oordeel dat Anderlecht geen recht had op de strafschop.

In de 85e minuut van de match gaat Yari Verschaeren na contact met Karim Zedadka tegen de grond in de zestien. Erik Lambrechts neemt de fase waar en de scheidsrechter fluit een strafschop. De VAR vraagt een on field review en na het zien van de beelden blijft de scheidsrechter bij zijn eerder genomen beslissing. Gomez kan zo zijn tweede van de avond maken en de schaapjes van Anderlecht op het droge brengen.

Het Professional Refereeing Department verwacht evenwel geen strafschop. 'Omdat het lichte contact (linkerarm in de rug van de aanvaller) met de Charleroi-verdediger niet voldoende is voor een strafschop', klinkt het.

Volgens het Professional Refereeing Department was een on field review trouwens ook niet nodig, omdat de scheidsrechter geen (clear and obvious error' (licht contact) maakt. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws