Genk tegen tien man? Dit seizoen al drie keer geen goed huwelijk in de JPL

29-11-2021 16:00
3

KRC Genk kreeg zondag een nieuwe tik te verwerken. Ondanks dat het met een man meer op het veld stond, ging het de boot in tegen Club Brugge. De ploeg van John van den Brom was tegen Blauw-Zwart niet aan haar proefstuk toe.

Op speeldag 5 van de Jupiler Pro League verloor KRC Genk met 4-2 van Royal Antwerp FC. In de 85e minuut loopt Ritchie De Laet bij Antwerp tegen zijn tweede gele kaart van de match aan en mag dan net wat vroeger dan de andere spelers op het veld gaan douchen. Bij de uitsluiting van De Laet stond de eindstand al op het bord. Toch vermelden we deze match om het overzicht compleet te houden.

Primus Union
Twee speeldagen verder morst Genk effectief met de punten nadat het met een man meer mag spelen. Bij Union trekt Jonas Bager aan de noodrem en mag met rood vertrekken. Via een strafschopdoelpunt lijkt Paul Onuachu Genk de drie punten te bezorgen, maar in de 95e minuut gaat het alsnog mis voor Genk. Denis Undav kopt Union naar een gelijkspel.

Op speeldag tien kan het nog erger voor Genk. Op het veld van KAS Eupen komt het twee keer op voorsprong, maar door doelpunten van Smail Prevljak (minuut 86) en Jonathan Heris (minuut 93) verliezen de Limburgers. Opvallend, Genk speelde in de Oostkantons een halfuur met een man meer na rood voor Jordi Amat. Toch is dat onvoldoende om punten te pakken tegen Eupen.

Zondag was het weer prijs voor Genk. Via Hans Vanaken komt Club Brugge op voorsprong in de Cegeka Arena. De tweede helft is evenwel amper bezig alvorens Ignace Van der Brempt met rood (twee keer geel) mag inpakken bij Blauw-Zwart. De match kantelt en met twee doelpunten lijkt Patrik Hrosovsky John van den Brom te helpen in moeilijke dagen. Club Brugge toont evenwel veerkracht en met tien pak gaat het op en over Genk. Noa Lang en Federico Ricca bezorgen Genk een nieuwe kater ondanks een man meer situatie.