VP 11: Lang snoert critici de mond, Tissoudali is niet te stoppen

VP 11: Lang snoert critici de mond, Tissoudali is niet te stoppen

29-11-2021 13:00 Laatste update: 18:40
6

Ook op Speeldag 16 lieten weer heel wat spelers zich van hun beste kant zien in de Jupiler Pro League. Tegen dit elftal wordt het lastig om te winnen!

Bossut pakt de zege
Zulte Waregem was zondag over de hele lijn beter dan Beerschot, maar Sammy Bossut moest toch enkele reddingen doen. Afgelopen speeldag was er nergens echt een wonderkeeper, dus krijgt Bossut nu zijn plaats.

Wie stopt Gomez?
Zelden heeft een linksachter zoveel impact gehad op Anderlecht als Sergio Gomez. De Spanjaard benut de ruimtes optimaal en had weer een groot aandeel in de 1-3 zege tegen Sporting Charleroi. Bij Seraing was aanvaller Antoine Bernier uitstekend als wingback op de rechterkant.

Centraal achterin viel Ewoud Pletinckx op met een secure prestatie tegen Beerschot. Nog meer power krijgen we van Abdoulaye Seck. De aanvallers van KV Oostende raakten geen bal tegen de beresterke Senegalees.

Invaller Vormer
Bij Club Brugge is Ruud Vormer nu vooral een invaller, maar dat deert hem weinig. Hij maakte vanop de bank het verschil tegen KRC Genk met een pre-assist én de perfecte corner op Fede Ricca. 

OH Leuven versloeg verrassend Union, en dat had ook met de efficiëntie van Xavier Mercier te maken. Hij hield de bal uitstekend in de ploeg en scoorde ook zelf. Bij Cercle Brugge is Dino Hotic de leider op het middenveld. Hij deelde twee assists uit, maar dat kon het vel van coach Yves Vanderhaeghe niet redden.

Het talent van Tissoudali
Bij KAA Gent kan je niet rond Tarik Tissoudali. Hij was ongrijpbaar voor Standard en pikte twee goals mee. Het hadden er nog meer kunnen zijn. Noa Lang haalde zijn gram na een mindere periode. Zijn assist én goal tegen KRC Genk waren van levensbelang voor Club Brugge.

Bij Antwerp kan Viktor Fischer nog niet helemaal overtuigen, maar zijn prestatie tegen KV Oostende was hoopgevend. Hij tekende ook voor een goal én een assist.