OFFICIEEL: Rangnick komt Manchester United uit de nood helpen

OFFICIEEL: Rangnick komt Manchester United uit de nood helpen

29-11-2021 12:34
1

Ralf Rangnick is de nieuwe manager van Manchester United. De clubleiding ging na de breuk met Ole Gunnar Solskjaer op zoek naar een tijdelijke oplossing en is uitgekomen bij de 63-jarige Duitser. 

Manchester United bereikte afgelopen weekend een akkoord met Lokomotiv Moskou over Rangnick, die in Rusland head of sports and development was. In de Russische hoofdstad had hij nog een contract tot medio 2024. De Duitser neemt het stokje over van interim-trainer Michael Carrick en zal tot het einde van dit seizoen de honneurs waarnemen op Old Trafford. 

Rangnick heeft een rijke historie in de voetballerij. In zijn vaderland staat hij te boek als een van de meest invloedrijke voetbalprominenten die het land ooit gekend heeft. Hij speelde het afgelopen decennium een grote rol in de opmars van TSG Hoffenheim en RB Leipzig, waar hij zowel trainer als directeur was. Daarvoor stond hij onder meer voor de groep bij Schalke 04.

Daarnaast staat Rangnick aan de wieg van de Duitse voetbalterm gegenpressung, de spelopvatting die onder andere Roger Schmidt in zijn eerste seizoen bij PSV in de groep wilde slijpen. Voor veel Duitse trainers is Rangnick een leermeester. Onder meer Jürgen Klopp (Liverpool), Julian Nagelsmann (Bayern München) en Thomas Tuchel (Chelsea) spraken onlangs nog zéér lovend over hem.

Nu wordt Rangnick in Engeland de concurrent van Klopp en moet hij met Manchester United de weg omhoog inslaan. In de Premier League staat de Noord-Engelse club achtste met twaalf punten achter koploper Chelsea. In de Champions League zijn The Red Devils al zeker van overwintering.