Vandenbempt hekelt fans zonder mondmasker: 'Minimum aan respect'

Vandenbempt hekelt fans zonder mondmasker: 'Minimum aan respect'

Gepubliceerd: maandag 29 november 2021 om 10:30ma 29-11-2021 om 10:30

In België is er nog steeds voetbal met fans. Ondanks de coronazorgen laat de Belgische politiek, onder strikte voorwaarden, nog voetbal met supporters toe. Al vreest Peter Vandenbempt dat daar verandering in kan komen.

De opdracht was ook duidelijk: voetbal met fans mocht doorgaan, zolang die fans hun mondmasker droegen. "Dat is toch niet zo goed gelukt", merkt Vandenbempt op bij Sporza. "Ik begrijp de voetbalsupporter eerlijk gezegd niet", is de voetbalcommentator ook streng.

"Een mondmasker dragen is blijkbaar toch te veel gevraagd. En iedereen ziet dat dan op televisie", gaat hij verder. "Dat is koren op de molen van wie zich sowieso al ergert aan wat ze privileges voor het voetbal noemen."

Zonder publiek?
Vandenbempt vreest dan ook dat we binnenkort dan toch geen fans meer te zien krijgen in het stadion. "Op het overlegcomité vrijdag heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke fel gepleit om tijdelijk geen publiek meer toe te laten. Of op z'n minst de capaciteit fors te verminderen.

In Nederland zijn de stadions al gesloten, terwijl ook in Duitsland maar een beperkt aantal fans naar het stadion mogen trekken. "Dus bij deze toch het vriendelijke verzoek: zet dat masker gewoon op. Het is een minimum aan respect voor de mensen die er voor zorgen dat wij nog gewoon nog naar het voetbal kunnen gaan", besluit Vandenbempt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws