Dennis (ex-Club Brugge) zet zich na seizoensbegin in lijstje met Cantona en Robben

Dennis (ex-Club Brugge) zet zich na seizoensbegin in lijstje met Cantona en Robben

29-11-2021 15:15 Laatste update: 15:18
1

Emmanuel Dennis zal zich zijn overstap naar Engeland allerminst beklaagd hebben. De ex-aanvaller van Club Brugge was in de partij tegen Leicester City nog één van de uitblinkers bij Watford en kan inmiddels straffe statistieken voorleggen.

Met een doelpunt tegen Leicester City kon Dennis zijn statistieken bij Watford opnieuw verbeteren. De Nigeriaan zit inmiddels al aan vijf doelpunten en vijf assists in twaalf competitiewedstrijden voor de club. Daarmee zet hij zich bij enkele grote namen uit de geschiedenis van de Premier League.

Zo zijn amper vijf spelers er ooit eerder in geslaagd om vijf doelpunten én vijf assists neer te leggen na twaalf of minder wedstrijden in de Premier League. Enkel Jurgen Klinsmann (12), Eric Cantona (11), Arjen Robben (11), Andrey Arshavin (10) en Bruno Fernandes (9) deden het Dennis voor.

Zo lijkt Dennis met Watford toch de juiste keuze gemaakt te hebben. Vorig seizoen kwam hij 23 keer uit voor Club Brugge en 1. FC Köln, maar wist hij niet te overtuigen. Hij had toen amper twee doelpunten en vier assists achter zijn naam staan. Die statistieken heeft hij nu, na amper twaalf partijen, al verbeterd.