Antwerp zet zich weer naast Club Brugge na simpele zege tegen KV Oostende

28-11-2021 22:48
3

Royal Antwerp FC heeft zondag zonder al te veel moeite de drie punten kunnen pakken tegen KV Oostende. De kustploeg kon niet reageren na de pandoering tegen Union en ging ook in Antwerpen onderuit. Het werd 3-0.

Na de 1-7 pandoering tegen Union was het voor KV Oostende duidelijk dat er een reactie moest komen. Een nieuwe vernedering was uit den boze, waardoor we meteen een bijzonder gemotiveerd KVO voor de dag zagen komen.

Het balbezit was echter voor Royal Antwerp FC, dat al na enkele minuten Radja Nainggolan zag uitvallen door een blessure, en daar wist het ook enkele kleine kansjes uit te puren. Aanvallend had KVO geen verhaal in deze wedstrijd en bleef het dus wachten op een echt grote doelkans in deze partij.

Die kregen we niet, waardoor het na een bijzonder matige pot voetbal nog steeds 0-0 stond aan de rust

De eerste helft had niets om enthousiast over te zijn, de tweede begon volledig anders. Al na drie minuten stond de thuisploeg op voorsprong na een doelpunt van Viktor Fischer. Het Antwerp-publiek in extase en een flinke klap voor KVO.

Een klap die het niet meer te boven kwam. Op het uur kon het feestje bij Antwerp in gang gezet worden. Nu was Fischer de man van de assist, Michael Frey de doelpuntenmaker. KVO liet zich ringeloren en was opnieuw op weg naar een nederlaag. Dat werd helemaal zeker nadat ook Brecht Capon in de fout ging. Het foutje werd afgestraft door Manuel Benson, met een 3-0 nederlaag tot gevolg.