KAA Gent boekt mooie zege met dank aan weergaloze Tissoudali

KAA Gent boekt mooie zege met dank aan weergaloze Tissoudali

28-11-2021 20:15 Laatste update: 20:29
18

KAA Gent heeft zondagavond een uitstekende zaak gedaan. Het versloeg Standard met 3-1 en stijgt zo door naar de zevende plaats in het klassement.

KAA Gent was van bij het begin heer en meester in de partij. Samoise kreeg iets na het kwartier al een mooie kans, maar raakte het doelhout. Het bleek uitstel van executie voor de onmondige bezoekers. Henkinet duwde een hoekschop in de voeten van Tissoudali en die faalde niet: 1-0 na amper 22 minuten.

Standard wilde meteen terugslaan, maar Muleka miste een opgelegde kans. KAA Gent bleef de lakens uitdelen, maar zonder echt grote kansen. Odjidja trapte net voor de pauze nog te centraal op doel. Henkinet kon de 2-0 vermijden.

Tissoudali is een gesel
Na de pauze was vooral Tissoudali de man van de kansen. De Marokkaan probeerde het uit alle hoeken, maar trof achtereenvolgens het zijnet, doelman Henkinet én verdediger Siquet. Die laatste deed het dan maar zelf: hij scoort een eigen goal na een poging van Depoitre, 2-0 dus.

KAA Gent brak helemaal los en Tissoudali pikte toch zijn tweede goal mee. Na een heerlijke actie liet hij Henkinet opnieuw kansloos. Even later kon bezoeker Donnum nog voor 3-1 zorgen, maar dat was maar een voetnoot. Standard kon KAA Gent niet meer bedreigen en pakt geen punten mee.

Play-Off 1?
KAA Gent komt nu op 24 punten, amper twee punten achterstand op nummer vier KV Mechelen. Standard speelt een anoniem seizoen en staat twaalfde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie