Beerschot doet slechte zaak en verliest belangrijk duel tegen concurrent Essevee

28-11-2021 17:45
3

Zulte Waregem heeft zondagavond een belangrijke driepunter gepakt in de strijd tegen de degradatie. Tegen 'concurrent' K. Beerschot V.A had het genoeg aan een sterk openingskwartier om met 2-0 te winnen.

Na de zege van Cercle Brugge kreeg men bij Beerschot een duidelijke opdracht: winnen, punten pakken en de voorsprong van Groen-Zwart niet zien vergroten. Die opdracht leek niet aangekomen te zijn.

De thuisploeg stond na nog geen kwartier voetballen al op een dubbele voorsprong. Zinho Gano prikte er al snel eentje en na een flater van Mike Vanhamel wist ook Jean-Luc Dompé te scoren. Meteen een flinke domper voor Beerschot, dat niet bij de pakken bleef neerzitten.

Het ging vol in de aanval en zocht naar de aansluitingstreffer. Bijna kreeg het het deksel op de neus na een vlijmscherpe counter van Essevee, maar Kutese wist niet te scoren. Het bleef wel 2-0 tot de rust.

Een leuke eerste helft dus en ook de tweede kon aanvankelijk wel bekoren. Zowel Essevee als Beerschot kregen enkele goede kansen en een doelpunt hing in de lucht. Vallen deed dat doelpunt echter niet. Op het uur stond het nog steeds 2-0, wat toch voor enige nervositeit zorgde bij de bezoekers.

Veel goede wil bij Beerschot, maar groot doelgevaar kwam er niet meer. Essevee controleerde de wedstrijd, de fans begonnen met het feestje en de 2-0 overwinning was binnen.