Manchester City verslaat ook West Ham United in sneeuwwedstrijd

28-11-2021 17:10

Manchester City heeft zich in de sneeuw naar een overwinning op West Ham geworsteld. Door goals van Ilkay Gündögan, Fernandinho en Manuel Lanzini werd het 2-1 voor de equipe van Pep Guardiola.

De eerste kans in Manchester was voor Michail Antonio van West Ham, maar daarna dicteerde de thuisploeg. Man City, dat Kevin De Bruyne, Jack Grealish, Phil Foden en Ferran Torres miste, kreeg via Kyle Walker en Aymeric Laporta kansen op het openingsdoelpunt, maar het was Riyad Mahrez die na zeventien minuten spelen de trekker overhaalde. De arbitrage stak daar echter een stokje voor en dus ging de 1-0 niet door: buitenspel.

Na ruim een half uur spelen was het alsnog raak. Een bal van Laporte kwam bij Mahrez terecht, die Gündögan bediende en hij maakte van dichtbij de 1-0. In de tweede helft liet Man City kansen op de beslissing liggen, waardoor West Ham mocht hopen op een punt. Fernandinho besliste de wedstrijd in de negentigste minuut na een assist van Gabriel Jesus.

Lanzini scoorde in de 94e minuut nog wel, maar die treffer kwam te laat voor West Ham. Man City kruipt in punten tegen Chelsea aan, maar The Blues spelen nog tegen Manchester United.