Het verrast mij niet dat Brugge en Genk nu wat lager staan in het klassement

"Het verrast mij niet dat Brugge en Genk nu wat lager staan in het klassement"

28-11-2021 10:15 Laatste update: 09:58
6

Zondag om 13u30 staat KRC Genk - Club Brugge op het programma. De altijd beladen topper ziet er dit jaar wat verzwakt uit door de klassering van beide teams. Wesley Sonck begrijpt anders wel waarom beide teams wat lager staan.

Na de wedstrijden van zaterdagavond stond KRC Genk zelfs in de rechterkolom. Sonck begrijpt dit echter. “Als je tegen de drukke Europese kalender moet opboksen, verlies je punten onderweg”, legt hij uit bij Sporza.

De analist en commentator denkt dat het zware programma resulteerde in puntenverlies in de competitie: "Beide ploegen zijn op dit ogenblik gewoon slachtoffer van de opeenstapeling van wedstrijden. Je kan niet alles winnen als je zoveel matchen voorgeschoteld krijgt. Dat is een trend die we de laatste jaren alsmaar vaker zien.”

Sonck denkt dan ook dat we moeten wachten tot het seizoen afgelopen is om een oordeel te vellen. "De buitenwereld plaatst deze situatie helemaal uit zijn context. We zullen pas conclusies kunnen trekken als Club (en Genk) in een rustigere periode vertoeven”, aldus de analist.