RSC Anderlecht verbreekt negatieve spiraal met zege op Charleroi

27-11-2021 22:37 Laatste update: 22:45
47

RSC Anderlecht is gaan winnen op Sporting Charleroi met 1-3. Het boekt zo een belangrijke zege na een mindere periode.

Anderlecht startte niet erg scherp uit de startblokken. Charleroi zette een sterke organisatie op het veld met impulsen naar voren. Net voor het halfuur kreeg paars-wit wel de eerste grote kans. Kouamé wrong deze de nek om. Even later deed Nicholson hetzelfde aan de overkant.

Net voor de rust kwam Anderlecht nog eens opzetten. Eerst knalde Refaelov nog tegen de kruising, maar enkele minuten later schoof hij de bal binnen: 0-1.

Tweede helft
Na de rust was het lang wachten op dreiging en kansen. Van een topmatch was er geen sprake, het bleef gesloten langs beide kanten. Na het uur verdubbelde paars-wit de voorsprong. Een voorzet van Gomez viel zomaar binnen. 1-2.

Charleroi boodt na deze opdoffer weer wat weerstand. Van Crombrugge redde eerst nog goed, maar even later stond de aansluitingstreffer op het bord via Ilaimaharitra. De hoop op de gelijkmaker werd in minuut 85 gefnuikt. Verschaeren ging liggen in de zestien: strafschop. De VAR strubbelde nog even tegen, maar Lambrechts bleef bij zijn beslissing. Gomez maakte zijn tweede van de avond en zette de 1-3-eindstand op het bord.