Cercle Brugge beloont zich na weken van goed voetbal met zege tegen KV Mechelen

27-11-2021 20:25
10

Cercle Brugge heeft thuis met 3-1 afgerekent met KV Mechelen. Cercle, dat al weken goed voetbal brengt, beloont zichzelf zo. KV Mechelen staat terug met beide voeten op de grond na de zege tegen Club Brugge

Cercle Brugge begon het scherpst aan de wedstrijd. Het eerste kwartier moest KV Mechelen alle hens aan dek houden om geen tegendoelpunt te slikken. Net voor het halfuur verdiende Cercle echt een doelpunt. Somers mistte op een haar na de 1-0.

Enkele minuten later was het dan toch raak. Utkus buffelde de 1-0 binnen na een hoekschop. KV Mechelen bleef zoeken naar haar vorm van de voorbije weken en keek bijna tegen een 2-0-achterstand aan, maar zo ver kwam het niet. Integendeel, Storm bracht Malinwa terug in de wedstrijd en ven later zag Mrabti zelfs de bal tegen de paal vliegen.

Tweede helft
KV Mechelen leer beter uit de kleedkamer te komen in de tweede helft, al bleven de kansen wel uit. Op het uur kreeg de thuisploeg dan een strafschop, Hotic zette deze om: 2-1. Vrancken probeerde met enkele wissels het tij te keren, maar het mocht niet echt baten.

Een klein kwartier voor tijd gaf Matondo Malinwa de doodsteek met de 3-1. KV Mechelen kwam niet meer aan een aansluitingstreffer. Cercle Brugge zet goed voetbal nu om in drie punten. KV Mechelen ziet een goede reeks gefnuikt worden.