Meunier is de lachende Belg in Wolfsburg - Dortmund, Haaland is back

27-11-2021 17:35

Borussia Dortmund heeft de krachtmeting met VfL Wolfsburg in de Bundesliga gewonnen. In het duel der Belgen haalden de bezoekers het met 1-3.

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 1-3
Wout Weghorst stak al snel de lont in het kruitvat tijdens de topper tussen Wolfsburg en Dortmund. De Nederlandse spits werkte met de borst een voorzet van Ridle Baku binnen. Zo konden de Belgische basisklanten Dodi Lukebakio en Aster Vranckx vieren, terwijl Thomas Meunier baalde. Daarna namen Die Borussen echter het heft in handen. Onder meer Donyell  Malen en Marco Reus lieten zich zien en na een overtreding op die laatste, maakte Emre Can vanaf de strafschopstip gelijk.

In de tweede helft raakte Nico Schulz meteen de paal. Een kleine tien minuten later had Malen meer geluk. De Oranje-international haalde vanaf de rand van het strafschopgebied venijnig uit: 1-2. Hij scoorde daarmee al voor het derde duel op rij. Wolfsburg probeerde zich op te richten, maar was niet opgewassen tegen de dadendrang van Haaland, die een verrassend snelle rentree maakte na zijn blessure. De Noor verving Malen en had slechts acht minuten nodig om een voorzet binnen te werken: 1-3. Sebastiaan Bornauw bleef de hele match op de bank. Axel Witsel viel bij Dortmund in.

Dortmund neemt zodoende in ieder geval voor enkele uren de koppositie over van Bayern München. Subtopper Wolfsburg ziet het gat met Die Schwarzgelben oplopen