Morioka: “Veel Japanners zien de Jupiler Pro League als ideale springplank”

Morioka: “Veel Japanners zien de Jupiler Pro League als ideale springplank”

27-11-2021 19:20
1

Ryota Morioka is één van de twaalf Japanners in de Jupiler Pro League. Enkel in Frankrijk, 34 stuks, doen ze beter. Tegenover Het Nieuwsblad laat de middenvelder van Charleroi zich uit over zijn landgenoten in de JPL.

De Belgische competitie wordt gezien als een fysieke competitie, in Japan geldt hetzelfde principe. “Qua speelstijl leunt de Belgische competitie vrij dicht aan bij de Japanse”, zegt Morioka. “Europa heeft in Japan altijd in the picture gestaan. Veel Japanners zien de Jupiler Pro League als de ideale springplank. Dat is er na onze goeie ervaringen van de laatste jaren niet op geminderd.”

Morioka heeft ook een tip voor zijn landgenoten. “Als ik mijn landgenoten één tip kan geven, is het dat ze zo snel mogelijk Engels moeten leren als ze in België aankomen. Communicatie is ontzettend belangrijk. En als je je hele leven alleen Japans gesproken hebt, is in Europa terechtkomen best een grote schok. Dat heb ik zelf gemerkt toen ik voor mijn avontuur in België in Polen aankwam.”

Ito (KRC Genk) volgt echter nog geen Engelse lessen. “België is wel een ideaal land om een eerste stap te zetten. Het is niet te groot en bijna iedereen spreekt er goed Engels, wat de communicatie toch al wat vergemakkelijkt. Dat Ito bij Genk nog altijd geen lessen Engels aan het volgen is? Junya is een beetje een rare vogel. (lacht) Ik zeg niet dat alle Japanners even graag Engels wíllen leren, maar de meesten vinden het wel heel belangrijk om zich aan te passen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie