Italiaanse aanklager doet inval bij Juventus na geruchtmakende transfers

Italiaanse aanklager doet inval bij Juventus na geruchtmakende transfers

Gepubliceerd: zaterdag 27 november 2021 om 11:11za 27-11-2021 om 11:11

Het Openbaar Ministerie van Italië heeft een onderzoek ingesteld naar Juventus. President Andrea Agnelli, vicepresident Pavel Nedved en voormalig technisch directeur Fabio Paratici zijn gehoord.

Dat melden Italiaanse media. Aan transfers die de afgelopen twee jaar gedaan zijn door Juventus, zit een luchtje. Het gaat om een bedrag van in totaal vijftig miljoen euro. De Italiaanse belastingdienst heeft vrijdag een bezoek gebracht aan Juventus om alle relevante documenten op te halen.

Eén van de zaken die onderzocht wordt is de Pjanic/Arthur-deal. Juventus deed een opmerkelijke transfer met FC Barcelona die vooral economische doelen had, zo lijkt het althans. Maar het Italiaanse OM doet onderzoek naar meer transfers en bekijkt daarbij ook de rol van betrokken zaakwaarnemers. Ook de jaarrekeningen worden ondersteboven gekieperd.

Het OM onderzoekt wat ze in Italië 'valse communicatie' noemen en facturen voor niet-bestaande transacties. Dat wil zeggen dat transfers eventueel bewust verkeerd in de boeken zijn gezet. Daarbij worden Agnelli, Nedved en Paratici gehoord.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Serie A Juventus

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws