Union weet weer wat verliezen is, Oud-Heverlee Leuven pakt de drie punten

26-11-2021 22:39
7

De zestiende speeldag van de Jupiler Pro League is begonnen met een stunt. Union verloor voor de eerste keer sinds september. Oud-Heverlee Leuven kwam met 1-3 winnen in Brussel.

Union leefde de voorbije weken op een wolk. Het won zes speeldagen op rij. Op de vorige speeldag trof het nog zeven keer raak tegen KV Oostende, maar vrijdag kwam de herfstkampioen terug met de voeten op de grond.

Oud-Heverlee Leuven had geen zin om zich in te graven in Brussel. Bij de tweede kans van de match was het raak voor de bezoekers. Na iets minder dan een kwartier bracht Casper De Norre OHL op 0-1. Union had het in de eerste helft duidelijk lastig met de troepen van Marc Brys. Het werd ook nog wat lastiger toen Mathieu Maertens vijf minuten voor de rust de score verdubbelde.

In de tweede helft veranderde plots het spelbeeld. Een vroege aansluitingstreffer van Kaoru Mitoma gaf de Brusselse burger weer moed. De gelijkmaker kwam evenwel niet op het bord. Xavier Mercier maakte er 1-3 van met een afstandsschot. De veer bij de thuisploeg was gebroken en de vierde nederlaag van het seizoen was een feit.