Jonkie krijgt nieuwe kans bij Anderlecht na schorsing voor Raman

Jonkie krijgt nieuwe kans bij Anderlecht na schorsing voor Raman

26-11-2021 19:15
5

Na de teleurstelling tegen KV Kortrijk moet RSC Anderlecht zaterdag weer vol aan de bak in een partij tegen Sporting Charleroi. Voor Vincent Kompany opnieuw een zware opdracht om punten te pakken. En dat zonder Benito Raman.

Na zijn kopstoot en bijgevolg rode kaart tegen KV Kortrijk zit Raman enkele weken op de strafbank en is hij er zaterdag niet bij tegen Charleroi. Dat was niet naar de zin van Kompany, die zich eerder al negatief uitliet over die actie van Raman. De trainer zal daardoor ook moeten schuiven in zijn basiself.

In de selectie krijgt Mario Stroeykens daardoor alvast opnieuw een plekje. Het zeventienjarige talent mocht al op jonge leeftijd debuteren bij paars-wit, maar speelt de laatste weken en maanden amper nog bij de Brusselaars. Ook Michael Murillo keert na zijn schorsing terug in de selectie.

Anderlecht hoopt alvast op een goed resultaat tegen Charleroi. Dat is ook nodig, na drie wedstrijden zonder overwinning. De Brusselaars staan slechts zesde in de stand, met 22 punten uit vijftien wedstrijden. Daarin kon het slechts vijf keer winnen.